Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ - ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ!


Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του προέδρου και τα σχόλια και οι επισημάνσεις αργότερα.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ LIVE ΤΟ www.gavros.gr

"Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα, για την προκαθορισμένη συνέντευξη. Εμείς στον Ολυμπιακό κι εγώ προσωπικά δίνουμε μία συνέντευξη, σε αντίθεση με άλλες ομάδες και διοικήσεις που συνηθίζουν να κάνουν αρκετές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Για ορισμένες τελείωσε, για εμάς τελείωσε νωρίτερα και είχαμε και τη δυνατότητα σαν πρώτη ελληνική ομάδα να κάνουμε μία περιοδεία στην Ασία, γιατί είναι πολύ σημαντικό ο Ολυμπιακός που είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος, να έχει και την παρουσία του διεθνώς, στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Η χρονιά που πέρασε θα έλεγα ότι ήταν πολύ πετυχημένη όσον αφορά με το ελληνικό πρωτάθλημα και την κατάκτησή του, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που δεν έχουμε παρακολουθήσει σχεδόν ποτέ, κατακτήσαμε το κύπελλο από την ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά, μπορώ να πω, ότι δεν είχαμε καμία καλή πορεία όσον αφορά στους αγώνες που δώσαμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αποκλειστήκαμε από μία ομάδα που είναι όχι τόσο ισχυρή όσο ο Ολυμπιακός. Καλή ομάδα βέβαια η Ανόρθωση από την Κύπρο. Στη συνέχεια αποκλειστήκαμε από μία γαλλική ομάδα, την Σεντ Ετιέν, που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν κι αυτή καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο σύντομος απολογισμός όσον αφορά στη σεζόν που μας πέρασε.

Πρέπει επίσης να αναφερθώ και σε ορισμένα άλλα θέματα, όπως η συμπεριφορά και η υποστήριξη του κόσμου στην ομάδα μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι από τη Σούπερ Λίγκα, πήραμε σχεδόν το βραβείο του φερ πλέι. Πρώτος ήταν ο Εργοτέλης και δεύτεροι εμείς. Είναι σημαντικό μία ομάδα με τόσα εκατομμύρια φιλάθλους όπως ο Ολυμπιακός, είχε μία παραδειγματική συμπεριφορά στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ολυμπιακός έχει τη μεγαλύτερη πληρότητα είτε εντός είτε εκτός έδρας, όσον αφορά στο θέμα εισιτηρίων.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε δύο θέματα. Το ένα έχει σχέση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το δεύτερο με την πρόσληψη νέου προπονητή για την ομάδα μας. Όσον αφορά στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, συνεργαζόμαστε με την εταρείας Τέλεσις Φαινάνς που είναι θυγατρική της Γιούρομπανκ κι εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αυτή, για την αποτίμηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Έχει οριστεί Γ.Σ. για τις 22 Ιουνίου όπου θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για ποσοστό μέχρι 40%. Αυτό σημαίνει ότι μετά από αυτή την αύξηση του Μ.Κ. η σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα είναι 10% στον ερασιτέχνη εκ του νόμου, το 40% θα έχουν οι νέοι μέτοχοι, υπάρχει 0,9% που έχουν οι ήδη υπάρχοντες μέτοχοι και το 49% περίπου που θα το έχω εγώ. Η αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου θα εγκριθεί μετά το διοικητικό συμβούλιο και το οποίο θα αποφασίσει για την περαιτέρω διοίκηση, ανάλογα με τα ποσά που θα καταβληθούν κατά τη διάρκεια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Το Δ.Σ. έχει το δικαίωμα να δεχθεί ή να απορρίψει ορισμένους μετόχους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, εφόσον θα θεωρήσει ότι η παρουσία τους στη διοίκηση δεν θα ανταποκρίνεται σε αυτό που λέμε Ολυμπιακό αίσθημα, Ολυμπιακή ιδέα και προσήλωση στις ιδέες του Ολυμπιακού.

Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη πολυμετοχικότητα, γιατί έχει λίγο χαλάσει τον τελευταίο χρόνο. Παρόλο που πιστεύω ότι μία σωστή διαχείριση ανώνυμης εταιρείας… Ο Ολυμπιακός πάνω από όλα βέβαια είναι μία ιδέα και μας ενώνει εμάς τους Ολυμπιακούς. Δεν είναι το ίδιο έτσι, όπως λειτουργούν οι κανονικές ανώνυμες εταιρείες. Εμείς θέλουμε ανθρώπους Ολυμπιακούς, που θα συμμετέχουν στη διοίκηση για να προχωράει πάντα η ομάδα στα πλαίσια των δυνατοτήτων και του ελληνικού χώρου, που όπως ξέρετε δεν είναι και ο πιο μεγάλος χώρος σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτά όσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να καταλάβουμε όλοι, ότι ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω των πάντων, ότι χρειάζεται η παρουσία μιας ισχυρής ηγεσίας, αλλά η ηγεσία αυτή έχει ως μοναδικό στόχο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα ιδανικά του Ολυμπιακού.

Η δεύτερη απόφαση που πήρε το Δ.Σ. είναι η εξουσιοδότηση που δόθηκε σε εμένα και στον γενικό διευθυντή να διαπραγματευτούμε την πρόσληψη του κ. Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητή του Ολυμπιακού. Και οι δύο αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Έχω μία πολύ θετική γνώμη για τον κ. Κετσπάγια για τη συνεργασία μας, μετά τη συνάντηση που είχα μαζί του. Είναι νέος και φιλόδοξος άνθρωπος, θέλει να πετύχει στόχους που είναι οι ίδιοι με τους στόχους που έχει ο Ολυμπιακός. Έχει τα προσόντα και θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχει. Θέλει να έρθει ο Κετσπάγια, θέλει ο Ολυμπιακός να πετύχει όλους τους στόχους του. Γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό χώρο. Έχει παίξει κι έχει εργαστεί στο εξωτερικό, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Κύπρο. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να του δώσουμε όλη μας την υποστήριξη για να πετύχει και στον Ολυμπιακό. Δεν είναι μία ευκαιριακή απόφαση η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια. Είχαμε κι άλλες προτάσεις. Προτάσεις τύπου να έρθουμε για ένα χρόνο. Προτάσεις τύπου ότι θέλουμε κάποια νούμερα τα οποία είναι εξωπραγματικά, από κάποιο σημείο και μετά, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για τη χώρα μας γενικά, είναι υποτιμητικές. Θα έλεγα δεν μας τιμούν, να αποδεχόμαστε τέτοιες προτάσεις, ότι ερχόμαστε σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα θέλουμε και λίγο χρόνο να εργαστούμε και πολλά λεφτά να πάρουμε. Και δεν δεχόμαστε συμβόλαια που θα έχουν σχέση με τους στόχους της ομάδας.

Εγώ, επειδή τώρα είμαι πια 16 χρόνια πρόεδρος στον Ολυμπιακό, έχουν δει τα μάτια μου πολλά. Εγώ θέλω να έχω ανθρώπους που πράγματι θα έχουν τους ίδιους στόχους με αυτούς του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Όταν βλέπουμε ότι συγκρινόμενοι με άλλες ομάδες έχουμε πολύ μικρότερα έσοδα, πρέπει με μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας μας. Να αναδυκνείουμε νέους παίκτες και από τον ελληνικό αλλά και από τον διεθνή χώρο. Οι προπονητές που θέλουν να παραμείνουν ένα σύντομο διάστημα, δεν τους ενδιαφέρει να αναδείξουν σε αυτό το διάστημα κάποιους νέους παίκτες. Θέλουν παίκτες φτασμένους, ώστε να έχουν οι ίδιοι έχοντας φύγει, πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός με την επιλογή του Κετσπάγια θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό το στόχο. Έχουμε ικανούς νέους παίκτες. Για έναν Έλληνα παίκτη που ξεκινάει μέσα από τις ακαδημίες, είναι εντελώς διαφορετικό να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και να παίξει στο Καραϊσκάκη ή έξω από αυτό. Παρά ένας παίκτης από το εξωτερικό που θεωρεί τον Ολυμπιακό μικρομεσαία ομάδα. Ο Ολυμπιακός ευτυχώς έχει παίκτες που αγαπάνε την ομάδα. Ειδικά αυτοί από την Λατινική Αμερική. Έχουν τα ίδια συναισθήματα, όπως κι εμείς, για την ομάδα μας. Έχουμε και νέους στους οποίους πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες. Είναι παιδιά μέσα από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού κι έχουμε και υποχρέωση λόγω της ΟΥΕΦΑ να έχουμε παίκτες από τις ακαδημίες μας. Αυτά ήθελα να τονίσω. Δεν έχω να πω κάτι άλλο όσον αφορά στον Ολυμπιακό.

Επειδή απ' ότι θα έχετε διαπιστώσει δεν είμαι στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, σε συνεντεύξεις. Μάλιστα όταν αποχωρώ από το γήπεδο, με ρωτάτε λες και δεν βλέπετε. Λες και θα δω διαφορετικό κάτι από εσάς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό για την κατάκτηση πρωταθλημάτων και κυπέλλων φέτος. Επίσης, η συνεργασία και η μετάβαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στον Παναγιώτη και στον Γιώργο Αγγελόπουλο ήταν πολύ επιτυχής, διότι πράγματι σήμερα ο Ολυμπιακός έφτασε να παίζει στα τελικά της Ευρωλίγκα και να χάνει με ένα καλάθι στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Όπως επίσης κατόρθωσε να κατακτήσει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και τώρα βρίσκεται στη φάση των πλέι οφ, όπου ελπίζω ότι παρά την πρώτη παρά τρίχα και με τη βοήθεια κάποιων άλλων, αποτυχία που είχαμε, γιατί αυτά τα έχω ζήσει κι εγώ αρκετά χρόνια στο μπάσκετ, θα δώσει τη μάχη για να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτά ήθελα έτσι να πω.

Κανείς από εσάς δεν θα ήξερε ότι εκτός από τον Εργοτέλη που είναι φιλικό σωματείο, κάνει γιορτές και τα λοιπά, ότι ο Ολυμπιακός βγήκε δεύτερος στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα, όσον αφορά στο φερ πλέι. Μιλάω για το ποδόσφαιρο και ελπίζω το ίδιο να ισχύσει και στα άλλα αθλήματα. Βέβαια για να σας πω ειλικρινά, επειδή έχουμε καλούς ποιητές που βγάζουν συνθήματα, πολλά είναι πετυχημένα, υπάρχουν και ορισμένα που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπιακό. Που είναι υβριστικά για άλλες ομάδες. Εμάς, δεν μας ενδιαφέρει η ηθική των Παναθηναϊκών, των ΠΑΟτζήδων ή τον ΑΕΚτζήδων. Εμάς μας ενδιαφέρει η ομάδα μας, ο Ολυμπιακός και πρέπει πρώτοι να δώσουμε το παράδειγμα, γιατί είμαστε μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Η πιο δυναμική. Αυτά που ακούω για τα Ευρωπαίοι, Ευρωπαίοι, εντάξει, τι να λέμε; Κάπου θα φρακάρουμε, θα φτάσουμε μέχρι ένα σημείο! Μέσα στη χώρα μας έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ο πιο δυνατός αθλητικός οργανισμός. Γήπεδα ακούμε, γήπεδα δεν βλέπουμε. Όλοι λένε ότι θα φτιάξουν γήπεδα, δεν βλέπουμε όμως. Το θεωρείτε φυσιολογικό ότι φτιάξαμε το Καραϊσκάκη. Ότι έχουμε πάρει 12 πρωταθλήματα, στην ουσία 13 τα 13 τελευταία χρόνια. Σου λέει να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Πως θα το πάρουμε; Εύκολο είναι; Το πήρε ο κ. Ρεχάγκελ αλλά του έσκασε που λένε τούβλο στο κεφάλι! Αν τον ξαναπάρει, θα πέσω από κάποιον ουρανοξύστη και θα μείνω ζωντανός. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί ο κόσμος μας, μας στήριξε. Είναι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού. Προσπαθεί η διοίκηση να κάνει το καλύτερο. Ότι γίνονται λάθη γίνονται. Το θέμα είναι να διορθώνονται κιόλας, προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Επειδή έχουμε κυριαρχήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου, θα ήθελα να κάνω μία σύντομη τοποθέτηση για το θέμα των δημοσιογράφων.

Τους χωρίζω σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη. Όλοι έχουν μία ομάδα που συμπαθούν κάποια ομάδα, είναι πραγματικά Ολυμπιακοί, θέλουν το καλό του Ολυμπιακού και όταν κάτι δεν πάει καλά, κάνουν μία κριτική επειδή θέλουν το καλό του Ολυμπιακού. Αυτοί είναι αποδεκτοί. Υπάρχει μία άλλη κατηγορία που δεν θέλει το καλό του Ολυμπιακού. Είτε είναι ΠΑΟΚτζήδες, είτε Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες. Κι αυτοί είναι αποδεκτοί γιατί είναι αντίπαλοί μας και τους θέλουμε.
Αυτοί που δεν είναι αποδεκτοί, είναι αυτοί που το κάνουν κρυφοΟλυμπιακοί. Έχω δει ανώνυμες επιστολές να δημοσιεύονται που λένε ο κ. Κόκκαλης που έχει κάνει αυτό, γιατί διώχνει τον Βαλβέρδε, γιατί έχει βγάλει λεφτά. Αυτά υποτίθεται από Ολυμπιακών φρονημάτων δημοσιογράφο. Για πολλούς από αυτούς έχω κι εγώ, αλλά δεν βγήκα ποτέ να πω, Ο τάδε ή η τάδε, είναι μπερδεμένος, έχει κάνει το ένα έχει κάνει το άλλο. Για το καλό του Ολυμπιακού. Αυτοί που παρουσιάζονται ως Ολυμπιακοί αλλά στόχο έχουν να βλάψουν τον Ολυμπιακό, ψάχνουν να βρουν και τον στόχο. Τη μία φορά μπορεί να είμαι εγώ, μία κάτι άλλο, διαιτητές, παρατηρητές, ΕΠΟ, σου 'πα, μου πες. Γι' αυτό κι εσείς έχετε εξίσου ευθύνη, για τη διαμόρφωση αυτού του πράγματος που λέγεται ποδόσφαιρο και αθλητισμός στη χώρα μας. Μην νομίζετε ότι είστε αμέτοχοι. Προσπαθούμε για το καλό της ομάδας μας εμείς. Θέλουμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους μας. Η δουλειά η δική σας είναι, αυτό το πράγμα που γίνεται, πως το παρουσιάζετε προς τον κόσμο. Γι' αυτό θα παρακαλούσα παρόλο που είναι δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, μελλοντικά πιο αντικειμενικά, να κρίνουμε τα πράγματα. Παρόλο που γράφατε ότι είχα πάει διακοπές στην Ταυλάνδη, κάθισα δύο ημέρες για να μην γυρίσω από το Βιετνάμ που ήταν πολλές ώρες.

Βλέπω τα ματς στα πλέι οφ, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτα με τη διαιτησία, ηρέμησαν όλα, ούτε με την ΕΠΟ. Έφυγε ο Ολυμπιακός και όλα καλά. Μάτια έχετε κι εσείς, μάτια έχουμε κι εμείς. Δεν βλέπετε τίποτα περίεργο δηλαδή; Ελπίζω να υπάρχει κάτι. Γίνονται ορισμένα πράγματα. Εγώ δεν είμαι ούτε καθηγητής διαιτησίας, ούτε κάτι άλλο. Πως όσο παίζει ο Ολυμπιακός το παραμικρό, αμέσως, φασαρία, έγινε, έδωσε πέναλτι. Εδώ πέφτουν βροχή τα πέναλτι. Ο Ολυμπιακός θα παραμείνει δυνατός σε όλα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Χωρίς τη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού, όποια διοίκηση και να έρθει δεν θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αυτά τα βλέπετε από πράγματα που συμβαίνουν σε άλλες ομάδες. Εδώ παρολίγο να μας κάνει μήνυση ο ΠΑΟΚ, γιατί όταν ήρθε στο Καραϊσκάκη, δεν τους φερθήκαμε καλά. Πήγαμε να παίξουμε στη Θεσσαλονίκη και λένε τι πράγματα είναι αυτά. Ούτε οι μισοί δεν θα γύριζαν πίσω, αν δεν ζητούσαμε αυτή την προστασία.

Εμένα ένας γνωστός μου που καθόταν κάτω από τις σουίτες, νόμιζε ότι βρέχει και τον έφτυναν από πάνω κάποιοι που ήταν προσκεκλημένοι μας από τον ΠΑΟΚ. Είδατε πως παίζουν κι άλλες ομάδες στην Τούμπα. Την ιστορία του Κούδα την έχω ζήσει εγώ τότε. Τελείωσε αυτό. Δεν έχουμε καμία διαφορά με τον ΠΑΟΚ. Να ανταγωνιστούμε στα ίσια κι εδώ κι εκεί. Υπάρχει όμως ένας φανατισμός προς τον Ολυμπιακό. Να γράφετε ό,τι βλέπετε. Τώρα υπάρχουν και τηλεοράσεις, βλέπει ο κόσμος. Παλιά δεν υπήρχαν. Αυτά ήθελα να σας πω και αν έχετε κάτι συγκεκριμένο που θα θέλατε και θα μπορώ να απαντήσω, ευχαρίστως.




"Το 40% θα είναι νέοι μέτοχοι... Ονόματα εσείς γράφετε... Στο μιλητό ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει και όσα θέλει... Εδώ είμαστε και έχει διάρκεια η υπόθεση... Από έναν ως τέσσερις μήνες θα πάρει η Α.Μ.Κ. Θα υπάρχει πλαφόν μετοχών που θα μπορεί να πάρει κάποιος. Όλα αυτά θα προσδιοριστούν ως τις 7 Ιουνίου. Τα ονόματα θα τα δούμε όταν θα τρέξει η υπόθεση. Αλλιώς είναι σα να μιλάμε εντελώς υποθετικά"...

"Ένα μέρος της Α.Μ.Κ. θα πάει στις μετεγγραφές. Δε θα πω ονόματα... Αυτόματα αν το κάνω θα δυσκολέψω μετεγγραφικά τα πράγματα. Θα μιλήσουμε από αύριο με τον κύριο Κετσπάγια και θα μας πει κι αυτός τι θέλει. Πάρντο και Ζαϊρί είναι ήδη οι μετεγγραφές μας. Ο μεν Πάρντο ήταν επιθυμία Βαλβέρδε και ήταν σωστή και ο δε Ζαϊρί είναι παίκτης που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Αν καθυστερούσαμε μπορεί να τον χάναμε. Ο Ζαϊρί ήθελε να έλθει... Έπαιξε κι αυτό ρόλο. Και μας έχει δυσκολέψει ως αντίπαλος"...

"Το συμβόλαιο του Κετσπάγια θα είναι τριετές... Δε θα σας πω ονόματα αλλά από τη μέρα που έγινε και επισήμως γνωστή η αποχώρηση του Βαλβέρδε, υπήρξαν πάρα πολλές προτάσεις που ήλθαν. Κρίναμε ότι η καλύτερη για την περίπτωσή μας ήταν η επιλογή του Κετσπάγια. Είχαμε προτάσεις που θα άρεσαν πιο πολύ στον κόσμο. Αλλά εγώ για να φανώ ευχάριστος δε θα έπαιρνα λάθος απόφαση για την ομάδα. Να μου ερχόταν δηλαδή κάποιος τουρίστας για έναν χρόνο για να φύγει μετά χωρίς να κάνει δουλειά για την ομάδα, δε θα το ήθελα... Προτάσεις υπήρξαν"...

"Εγώ πρότεινα συμβόλαιο τον Δεκέμβρη στον κύριο Βαλβέρδε. Ήθελα να μείνει και γι' αυτό είχαμε συναντήσεις. Κι εκείνος καθυστερούσε για όποιους λόγους... Τελικά τέλη Απριλίου μου είπε ότι θα έλθει ο μάνατζέρ του να μιλήσουμε... Όταν εγώ μιλώ μαζί του από Δεκέμβρη, δεν είναι σωστό να μου λέει ότι θα έλθει ο μάνατζέρ του... Θα μπορούσε να μου τα πει ο ίδιος... Ε, ήλθε και μίλησε με τον κύριο Χρυσικόπουλο. Είχε η πρόταση μια διαφοροποίηση των χρημάτων σε σχέση με υλοποίηση στόχων. Του είπαμε π.χ. να πάρει 1 εκ. κι όχι 1.5 πάγια και 500.000 για πρόκριση στο τσάμπιονς λιγκ. Αυτός ήθελε μόνο 50.000 ως πριμ τσάμπιονς λιγκ. Δε συμφωνήσαμε και τελείωσε... Εκείνος ήθελε όλα να είναι πάγια... Σιγά τους αντιπάλους που θα έχουμε το καλοκαίρι... Πότε ο Βαλβέρδε θα ξαναδεί αυτό το πράγμα που έζησε στον Ολυμπιακό. Και πότε το εκτίμησε... Όταν ήταν αργά... Και θα έπρεπε να έχει ασχοληθεί πιο σοβαρά με τον Ολυμπιακό και τα νέα παιδιά... Και γω να πάω προπονητής της Μπαρτσελόνα τρίτος θα είμαι στην Ισπανία... Ο κόσμος έδειξε και καλά έκανε εκτίμηση στον Βαλβέρδε. Πήραμε πρωτάθλημα και κύπελλο αν και στο κύπελλο σουτάραμε δύο ώρες πέναλτι... Ότι είναι... Ολυμπιακάρα, το έχουμε ξαναδεί... Κι ο Ριβάλντο το έκανε... Εδώ είναι ο κύριος Λούβαρης να σας πει... Και τώρα είναι στο... Αφγανιστάν! Γιατί γελάτε... Ακόμη και ο Στέλιος ο Γιαννακόπουλος ήθελε 30 εκ. παραπάνω. Και μου έλεγε ότι θα πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...
"Σας πειράζει που τώρα ανοίγουμε την ΠΑΕ... Είπαμε πέρυσι θα δούμε και θα αποφασίσουμε... Αυτό κάναμε"...

"Έρχεται τσουνάμι στη διαιτησία; Εμείς στον Ολυμπιακό θέλουμε πάντα το 50-50. Αυτό πάντα θέλουμε... Θα δούμε και τις αλλαγές... Όσον αφορά στην αστυνομία, αυτή έχει και κάποιες απαιτήσεις για να έρχεται... Κάποια ενδιάμεση λύση θα υπάρχει για να ικανοποιεί όλους"...

"Όσον αφορά στα χρήματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα υπάρχει πλαφόν προς τα κάτω. Στο μάξιμουμ δε θα υπάρχει πλαφόν. Για να οριστικοποιηθεί η αύξηση θα υπάρξει απόφαση του Δ.Σ. Αν υπάρξει υπερκάλυψη, θα αποφασίσει την κατανομή το Δ.Σ. Κανείς δε θα αδικηθεί... Δε θέλουμε όμως μόνον έναν αν μας πει ότι καλύπτει το σύνολο. Μην προτρέχετε... Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε γι' αυτό το θέμα"...

"Δε θέτω στην ίδια μοίρα Τζόλε και Κοβάσεβιτς. Ο Τζόλε έμεινε 13 χρόνια. Πήρε 12 τίτλους. Θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης. Παντρεύτηκε Ελληνίδα, είναι δικός μας άνθρωπος. Είναι Ολυμπιακός. Αν το επιθυμεί κι ο ίδιος, γιατί δικαιούται και δύο μήνες ξεκούραση, θα έχουμε τον Αύγουστο μία συνάντηση για να δούμε σε ποια μορφή θα είναι η συνεργασία μαζί του. Ο Κοβάσεβιτς μας είχε βάλει γκολ που μας στενοχώρησαν στο παρελθόν. Παίζοντας στον Ολυμπιακό έπαθε αυτή τη βλάβη... Μας πρόσφερε υπηρεσίες αλλά δεν είναι ίδια περίπτωση. Ο Κοβάσεβιτς θέλει να μείνει και θέλει να συνεργαστεί μαζί μας. Θα το δούμε το θέμα. Αλλά δεν πρέπει να βάζουμε τις δύο περιπτώσεις στην ίδια μοίρα. Εμείς έχουμε 3-4 νέους που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Άλλους από την Ελλάδα που να μπορούν να παίξουν βασικοί, εγώ δεν έχω εντοπίσει... Θα δούμε... Υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που προέρχονται από πιο μικρές ομάδες που ερχόμενες σε μεγαλύτερες δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο σωματείο και για παίκτες και για προπονητές και για προέδρους. Δε νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να παίξει σε μας... Είδαμε και τον Ζιζί Ρόμπερτς... Μας έβαλε ένα γκολ και τον πήραμε"...
"Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το νέο αίμα με τους τίτλους. Δε θέλουμε πίστωση χρόνου. Θέλουμε συνδυασμό... Οι παίκτες μεγάλης ηλικίας που ήλθαν πρόσφεραν στην ομάδα. Εξαρτάται... Δεν μπορώ προσωπικά ως φίλαθλος ή ως πρόεδρος να απορρίψω κάποιον μεγάλο σε ηλικία. Θα μου άρεσε όμως οι παίκτες να είναι μικρής ή όχι τόσο μεγάλης ηλικίας... Τον Γκόγκιτς τον θυμάστε... Είχα πει τότε που μου τον είπε ο Μπάγεβιτς... πού τον βρήκε; Είδατε όμως"...
"Μας έδωσε 15 εκατομμύρια η Σαχτάρ για τον Καστίγιο. Και τώρα είναι στην εξέδρα. Ο κύριος Αχμέτοφ έχει πολλά χρήματα και τα δίνει με ευχέρεια... Αν ερχόταν ο Αχμέτοφ ή ο Αμπράμοβιτς και μας έδιναν χρήματα στην Α.Μ.Κ. τι θα έλεγε ο κόσμος; Να έλθει να πάρει την ομάδα; Κι αν έφευγε μετά; Η ομάδα θα κατέρρεε.Κι εμείς ίσως κάποτε να προχωρήσουμε τόσο πολύ όπως η Σαχτάρ ή η Βέρντερ. Αλλά η Βέρντερ είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Ντιέγκο... Παίζεται χωρίς αυτόν"...

"Δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος με την επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε... Η εξέλιξη της συνεργασίας μας οδήγησε στην μη ανανέωση... Όταν θέλει κάποιος να πετύχει κάτι, έχει και ρίσκα... Η περίπτωση Κετσπάγια έχει ρίσκα... Μετά από συζήτηση μαζί του, είναι περισσότερα τα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα. Θέλω να τον στηρίξουμε όλοι... Νομίζω ότι έχει τα προσόντα να διαψεύσει όλους αυτούς... Δεν άκουσα κανένα όταν ο ΠΑΟ πήρε τον Σουμ από το Ισραήλ μετά από Κροάτες ή άλλους Ευρωπαίους... Τι σας έχει κολλήσει με την Κύπρο... Χολέρα έχει ο Κετσπάγια ή η Κύπρος; Απέκλεισε την Τραμζοσπόρ στην Τουρκία. Απέκλεισε εμάς... Δε με ρωτήσατε πως αιστάνθηκα όταν φάγαμε τριάρα στην Κύπρο... Και στο πρώτο μέρος εδώ ήμασταν χάλια... Από τότε έπρεπε να τον έχω διώξω"...

"Θα ήθελα να υπάρχουν θυγατρικές ομάδες όπως στην Ισπανία χωρίς δικαίωμα να παίζουν στην ίδια κατηγορία. Εμείς ως Ολυμπιακός θέλουμε πράγματι να υπάρχει η πολυιδιοκτησία αλλά όχι στην ίδια κατηγορία. Κι ας λέγεται Ολυμπιακός Β... Μέχρι τη Β ή τη Γ Εθνική Δε θέλουμε θυγατρικές στην ίδια κατηγορία. Ούτε το επιδιώξαμε ούτε θα το κάνουμε... Αν μετρήσουμε τις θυγατρικές άλλων θα χάσουμε και το μέτρημα...
"Είπαμε ότι θα δούμε και θα πράξουμε... Είδαμε τα προβλήματα της πολυμετοχικότητας... Εμεία θα δεχτούμε μόνο ανθρώπους που όλοι θα έχουμε κοινή λογική στόχους και επιδιώξεις. Στον ΠΑΟ δεν έβλαψε μόνο η πολυμετοχικότητα... Υπήρχαν διαφωνίες σε διοικητικό επίπεδο. Γίνανε μετεγγραφές, δόθηκαν χρήματα, πήραν έναν προπονητή αλλά η αγωνιστική παρουσία του ΠΑΟ δεν ήταν καλή. Δεν έφταιγε η πολυμετοχικότητα... Αλλά εμείς θα το προσέξουμε αυτό το θέμα για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Ο κύριος Βγενόπουλος αποσύρθηκε από τον ΠΑΟ. Υπήρξαν διαφωνίες αλλά δε μας ενδιαφέρουν... Εμείς θα προσέξουμε... Ελπίζω να σας δω και του χρόνου στην ίδια ευχάριστη θέση"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου