Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ


Ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού δήλωσε μετά τον φιλικό αγώνα όπου και πέτυχε δυο γκολ:
«Τι να τα κάνω ρε παιδιά αυτά τα γκολ; Εγώ με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θέλω να τα βάζω। Σε αυτά τα ματς έχουν αξία τα γκολ και όχι στα προπονητικά φιλικά», ήταν τα λόγια του άσου του Ολυμπιακού προς τους συμπαίκτες του, με τον Σέρβο να κάνει έξτρα προπονήσεις για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα।

«Θέλω ακόμα. Δεν έχω φτάσει ακόμα στα επίπεδα που επιθυμώ. Κάνω όμως, συνεχώς έξτρα πρόγραμμα στις προπονήσεις και πιστεύω ότι όσο το δυνατόν πιο σύντομα θα είμαι έτοιμος να προσφέρω αυτά που θέλω και αυτά που μπορώ στον Ολυμπιακό».

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΓΙ ΑΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ


Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μίλησε στην εφημερίδα "Γαύρος", μέσω της οποίας εξαπέλυσε επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Βασίλη Τεροβίτσα, τον Γιώργο Γιαννόπουλο και τον Παναγιώτη Βαρούχα.

Για τη διαιτησία:

"Είναι ντροπή να βγαίνει ο Βαρούχας για τον οποίο πέρυσι δέκα φορές τουλάχιστον βγήκα και είπα ότι δεν πρέπει να κριτικάρει τους διαιτητές. Αυτό δεν το έχω πει μόνο εγώ, αλλά το έχει δει όλη η Ελλάδα. Απορώ πως κάποιοι άνθρωποι πάνε νε φέρουν στο προσκήνιο τον Βαρούχα και τον κάθε Βαρούχα. Δεν φτάνουν αυτά που έχει υποστεί ο Ολυμπιακός; Θυμούνται όλοι οι φίλαθλοι τι τηλεκριτικές έκανε πέρυσι. Πρέπει να είναι αντι Ολυμπιακοί αυτοί που ασχολούνται με τον Βαρούχα και θέλουν το κακό του".

Για την διαιτησία στον αγώνα με τον Ηρακλή:

"Επειδή έγινε ντόρος αυτές τις ημέρες, ο Σταθόπουλος ανήκει στην Ένωση Αθηνών. Ξαφνικά δεν ξέρω για ποιους λόγους βρέθηκε να τον έχει προτείνει η Ένωση Αχαΐας. Επειδή τους ξέρω πάρα πολύ καλά όλους αυτούς τους διαιτητές δεν θα ήθελα ποτέ να διαιτητεύσουν τον Ολυμπιακό, ο κύριος Σταθόπουλος, ο κύριος Χαραλαμπίδης, ο κύριος Λαμπρόπουλος καθώς επίσης και ο Αθηναίος κύριος Μάνταλος και δεν θα συνεχίσω παραπάνω, αλλά έχω και πολλά άλλα ονόματα. Βλέπω τον τελευταίο καιρό ότι πολλοί διαιτητές έχουν καταφύγιο την Κύπρο, διότι έχουν κοπεί, δεν ξέρω με ποια κριτήρια πάρα πολλοί καλοί διαιτητές και επόπτες".

Για το ότι θα άλλαζε η κατάσταση σε σχέση με πέρυσι:

"Πρώτα από όλα υπεύθυνος για τους διαιτητές είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ο Πιλάβιος, δεύτερος ο κύριος Τεροβίτσας, τρίτος ο κύριος Γιαννόπουλος και τέταρτος ο κύριος Μπριάκος. Ο κύριος Γιαννόπουλος ήταν ο άρχων της διαιτησίας στα πλέι οφ ένα χρόνο πριν. Θυμάστε ποιοι διαιτητές έπαιζαν εκείνα τα παιχνίδια και πόσα πέναλτι κέρδισε μία συγκεκριμένη ομάδα, η οποία βγήκε και πρώτη. Αν χρειαστεί θα τα αναφέρουμε και τα ονόματα. Τώρα προΐσταται της διαιτησίας με τον κύριο Τεροβίτσα, ο οποίος πέρυσι τουλάχιστον εμάς τους Ολυμπιακούς δεν μας έπεισε σε τίποτα.

Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να χρεώνεται τις περισσότερες κίτρινες κάρτες από όλες τις ομάδες, να δέχεται πέναλτι, να του ακυρώνονται κανονικά γκολ και κανενός να μην ιδρώνει το αφτί. Εδώ πέρυσι υποχρέωσαν με σιωπηρές τιμωρίες κάποιους καλούς διαιτητές να γίνουν εχθρικοί σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Με σιωπηρές τιμωρίες ξαφνικά άλλαξαν όλοι. Προσοχή δεν θέλω τον Ολυμπιακό πάνω από το 50%. Οι κύριοι Πιλάβιος, Τεροβίτσας και Γιαννόπουλος είναι ικανοί να περάσουν στους διαιτητές ότι πρέπει να περάσουν το δίκαιο προς όλες τις ομάδες; Αν δεν μπορούν να παραιτηθούν όλοι τους. Ο κύριος Πιλάβιος είναι γνωστό και καλά κάνει ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, όπως εγώ είμαι οπαδός του Ολυμπιακού.

Τώρα όμως είναι πρόεδρος της ΕΠΟ και πρέπει να είναι για όλη την Ελλάδα και για όλες τις ομάδες. Και επειδή είναι αυτός που έρχεται σε απευθείας συζητήσεις με την επιτροπή διαιτησίας, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν μπορεί να τους τρίξει τα δόντια. Όχι να ευνοήσουν κανέναν, αλλά να αποδίδουν τη δικαιοσύνη. Και εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα σφύριγμα που κρίνει έναν αγώνα είναι ανθρώπινο λάθος. Μ ετη δική μου λογική δεν μπορώ να το καταλάβω. Λοιπόν αν δεν μπορούν να παραιτηθούν όλοι τους. Και ο κύριος Γιαννόπουλος που ήταν επικεφαλής της ΚΕΔ πριν από έναν χρόνο στα πλέι οφ και θυμάστε καλά όλοι τι έγινε".

Για τις λύσεις που πρέπει να υπάρξουν:

"Να αφήσουν τους διαιτητές να παίζουν 50-50. Και τον Σπάθα αν τον αφήσεις, δεν είναι κακός διαιτητής. Τώρα έχουμε τις σιωπηρές τιμωρίες. Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν. Τα λέω εγώ που ασχολούμαι 15 χρόνια με τη διαιτησία και την ΕΠΟ. Και ας βρεθεί ένας, ένας να βρεθεί να πει αν ζήτησα ένα σφύριγμα παραπάνω για τον Ολυμπιακό. Απλούστατα επειδή έχω φροντίσει και ξέρω τους κανονισμούς πάρα πολύ καλά τα αιτιι των κανονισμών. Αν τον Ολυμπιακό τον παίξουν 50-50 δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την ομάδα που έχει".

Για την ήττα του Ολυμπιακού από τον Ηρακλή:

"Γι' αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ποδόσφαιρο είναι. Κάθε μέρα έρχεται κι άλλος παίκτης καινούργιος. Ακόμα η ομάδα δεν έχει δέσει. Είμαι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει μορφή έπειτα από 20 μέρες. Με την ομάδα θα ασχοληθούμε άλλη φορά αναλυτικά. Είμαι βέβαιος ότι ο κύριος Μαρινάκης θα είναι ένας άριστος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και θα απαιτήσει το 50-50, θα απαιτήσει ισοτιμία, διότι θέλει να την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει κάνει τόσες επενδύσεις πάνω στον Ολυμπιακό και τις έχει κάνει λόγω των Ολυμπιακών του φρονημάτων, απαιτεί να τον σέβονται όπως και όλες τις άλλες ομάδες.

Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να το πετύχει. Θα έχει μεγαλύτερη απήχηση ακόμα στο συμβούλιο της ΕΠΟ, αφού θα είναι αντιπρόεδρος και θα έχει τη δυνατότητα να πατάξει οποιοδήποτε παρασκήνιο πάει να εκδηλωθεί. Πρέπει να προσέξει πολύ την ΕΠΟ. Να δούμε και κάτι άλλο όμως. Θέλουν στον Παναθηναϊκό να αναβληθεί το παιχνίδι με τον Άρη για να γίνει καλά ο Σισέ και να παίξουν δέκα μέρες μετά.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει παλιά παραμονές της έκθεσης και να πάψουν να λένε ότι δεν θα έχει αστυνομική δύναμη. Το γήπεδο έτσι κι αλλιώς είναι στην άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει το ματς γιατί πηγαίνουν να παίξουν φιλικό με την Καβάλα και να γίνει καλά ο Σισέ και να παίξουν δέκα μέρες μετά. Προσέξτε θα είναι μέγα σκάνδαλο αν αναβληθεί το ματς με τον Άρη".