Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΝΤΑΡΚΟ ΑΛΗΤΗ ΤΟΥΣ.....ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!


Σε ερωτήσεις αναγνωστών της ιστοσελίδας www.sportfm.gr απάντησε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Όπως και σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται έτσι και τώρα επανέλαβε την θέλησή του να παραμείνει εντός της μεγάλης ερυθρόλευκης οικογένειας.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Θα αναλάβεις κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό; Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να αποτελέσεις τεχνικό δίδυμο με τον Τζόρτζεβιτς κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό.

«Αγαπάω πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Αρκετοί φίλοι με ρωτάνε το ίδιο πράγμα. Θέλω να απολαύσω αυτή τη στιγμή τις διακοπές μου και μετά θα δούμε. Είτε καταφέρω να δουλέψω για τον Ολυμπιακό είτε όχι, εγώ πάντα θα βοηθάω την ομάδα. Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, τον πρόεδρο και τον κόσμο για όσα μου προσέφεραν αυτά τα δύο χρόνια. Δεν έχω μαγική σφαίρα για να βλέπω το μέλλον. Ακόμη δεν ξέρω, για την ώρα, όμως, είναι δύσκολο. Όλα μπορούν να συμβούν».

Ποιο είναι το πιο σημαντικό/χαρακτηριστικό γκολ ή στιγμή που έχεις πετύχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού ή γενικά στην καριέρα σου;

«Όλα τα γκολ είναι σημαντικά. Όταν η μπάλα περνάει τη γραμμή, όλα τα γκολ είναι σημαντικά. Αυτό έλεγα και αυτό πάντα θέλω. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και γενικά στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τα πιο σημαντικά. Το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας μου ήταν αυτό που έβαλα τώρα, αναφορικά με την υγεία μου. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό γιατί πάνω από όλα ήταν η υγεία μου»

Ποιος είναι ο πιο δυσκολος αμυντικός που έχεις αντιμετωπίσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

«Στην Ελλάδα ο πιο δύσκολο αμυντικός που αντιμετώπισα ήταν ο Αβρααμ Παπαδόπουλος όταν έπαιζε ακόμη στον Άρη και ο Παπασταθόπουλος όταν τον αντιμετώπισα κόντρα στην ΑΕΚ. Στο εξωτερικό είχα πολλούς και δύσκολους αντιπάλους. Όπως ο Νέστα, ο Αγιάλα, ο οποίος ήταν απίστευτος αμυντικός.

Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει καλύτερη πορεία στο Τσαμπιονς Λιγκ (να φτάσει μέχρι τελικό). Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να κάνει πορεία;

« Σίγουρα ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει περισσότερα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως όταν κοντράραμε την Τσέλσι του Μπάλακ και του Λάμπαρτντ. Αν είχαμε βάλει ένα γκολ κόντρα στην Τσέλσι,ή εδώ ή στην Αγγλία, τότε θα φτάναμε πολύ κοντά ίσως και στο να τους αποκλείσουμε. Πρέπει ο Ολυμπιακός να βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο και μπορεί να το κάνει και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει. Ακόμη και από τη νέα χρονιά η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι πολύ καλό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο παίρνει καλούς παίκτες. Στην ομάδα βρίσκονται άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και θα γίνουν μεταγραφές. Φύγαμε τρεις, τέσσερις παίκτες φέτος από την ομάδα και πρέπει να καλυφθεί αυτό το κενό. Στην ομάδα, όπως κάθε χρόνο, θα κάνουν μεταγραφές με στόχο η ομάδα να ανέβει επίπεδο. Το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει κάθε χρόνο μεταγραφές. ».

Τι γνώμη έχεις για τους προπονητές του Ολυμπιακου (Λεμονή, Βαλβέρδε, Κετσπάγια)

«Τον κ. Κετσπάγια δεν τον γνωρίζω. Και ο κ. Βαλβέρδε και ο κ. Λεμονής είναι προπονητές υψηλού επιπέδου. Ο κ. Λεμονής ήταν για εμάς ένας φίλος ακόμα. Ένας δικός μας άνθρωπος μέσα στην ομάδα. Ο κ. Βαλβέρδε ήταν λίγο πιο κλειστός και λίγο πιο απόμακρος, αλλά σίγουρα και οι δύο έδωσαν πάρα πολλά στην ομάδα μας»

Τι γνώμη έχεις για τον Ντιόγο; Τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του;

«Έχει φοβερό ταλέντο. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά έχει φοβερά περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο. Είναι έξυπνο παιδί, έχει περιθώρια βελτίωσης. Στα 35 μου εγώ ακόμη μάθαινα. Πάντα μαθαίνεις και αυτό θα κάνει και εκείνος. Είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει πολύ. Πρέπει να κυνηγάει ακόμη περισσότερο το γκολ. Όταν έπαιζε ή παίζει με δεύτερο επιθετικό είναι πολύ καλύτερος. Του αρέσει να βγαίνει και να κάνει παιχνίδι. Βγαίνει έξω από την περιοχή και ψάχνει την μπάλα και όταν πρέπει να τη δώσει μέσα στην περιοχή δεν υπάρχει κανείς. Για πρώτη χρονιά, όμως, τα πήγε πολύ καλά».

Ποιοι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθούν;

«Κανένα σχόλιο. Δεν θέλω να δώσω καμία απάντηση σε αυτή την ερώτηση»

Ποιον παίκτη από άλλη ελληνική ομάδα θα ήθελες ως παρτενερ

«Στον Ολυμπιακό πάντα ήταν οι καλύτεροι. Πάντα είχα δίπλα μου τους καλύτερους παρτενέρ. Πάντα και παντού υπάρχουν καλοί παίκτες, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα πως πρέπει κάποιος να έρθει στον Ολυμπιακό. Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που επί δύο ή τρία χρόνια κάνει καλές εμφανίσεις. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει και τον παίρνει».

Kαταλάβαινες τα συνθήματα των φίλων του Ολυμπιακού;

«Καταλάβαινα τα συνθήματα των οπαδών. Μου τα είχαν μεταφράσει. Και για κάθε ποδοσφαιριστή τα συνθήματα είναι κάτι το εντυπωσιακό. Και για εμένα ήταν πολύ σημαντικό. Μου ανέβαζαν το ηθικό για να παίξω ακόμη καλύτερα».

Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης σου στον Ολυμπιακό/γενικά;

«Πάντα είχα καλούς συμπαίκτες και φίλους. Με όλους τα πήγαινα καλά. Όπου και αν ήμουν, σε όποια ομάδα, τα αποδυτήρια ήταν καλά. Είχα την τύχη να έχω πολλούς και καλούς χαρακτήρες για συμπαίκτες. Πάντα αυτό που συμβαίνει είναι να κάνεις πιο κοντινή παρέα με αυτούς που μιλάς την ίδια γλώσσα ή είσαι από την ίδια χώρα. Όπως με τον Μίρκοβιτς και τον Τούντορ στη Γιουβέντους, με τον Τζόρτζεβιτς τα πήγαινα πολύ καλά στον Ολυμπιακό, αλλά και με τους Νικοπολίδη, Στολτίδη, και Άντζα»

Σου είχε γίνει πρόταση να έρθεις σε ελληνική ομάδα πριν έρθεις τελικά στον Ολυμπιακό;

«Όχι, δεν μου είχε γίνει πρόταση ποτέ. Πάντα άκουγα ότι με ήθελαν από την Ελλάδα, αλλά ποτέ κάτι συγκεκριμένο».

Ποια ήταν η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν έρθεις, ποια είναι η άποψή σου τώρα και τι θα άλλαζες αν σου δινόταν η ευκαιρία.

«Όταν ήμουν στη Σερβία, ήξερα τι γίνεται στο πρωτάθλημα και για τις ομάδες και μάθαινα πολλά νέα. Υπήρχαν πολλοί Σέρβοι που έπαιζαν και ακόμη παίζουν στο πρωτάθλημα το ελληνικό. Στην Ισπανία δεν ήξεραν τίποτα. Μόνο τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που παίζουν Ευρώπη και Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρουν, όμως, τίποτα άλλο εκεί για το πρωτάθλημα. Δεν το δείχνει καθόλου η τηλεόραση στην Ισπανία το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν ξέρουν τίποτα απολύτως. Για παράδειγμα, το ολλανδικό πρωτάθλημα το δείχνει η τηλεόραση και ξέρουν πολλά. Είναι θέμα μάρκετινγκ. Αυτό που πρέπει σίγουρα να βελτιωθεί είναι τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις. Κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι γνωστοί παίκτες από ό,τι στο παρελθόν και πλέον είναι πολύ όμορφο να παίζεις στην Ελλάδα. Ας πούμε, οι Ισπανοί δεν έρχονται στην Ελλάδα γιατί δεν ξέρουν τι είναι καν το πρωτάθλημα και φοβούνται να έρθουν γιατί φοβούνται το άγνωστο. Στη Σερβία που δείχνει παιχνίδια η τηλεόραση, βλέπετε πόσοι Σέρβοι έρχονται. Αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα, το ότι δεν υπάρχει προβολή στην τηλεόραση μεγάλη. Πρέπει να βελτιωθεί το μάρκετινγκ και η εικόνα του πρωταθλήματος να πηγαίνει παντού».

Σύγκριση Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι

«Ο Μέσι μου αρέσει περισσότερο. Είναι καλύτερος και για την ομάδα του αλλά και γενικότερα ως παίκτης».

Ποιος είναι ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στη Σερβία αυτή τη στιγμή;

«Ο κεντρικός χαφ Νέναντ Μίλιας του Ερυθρού Αστέρα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες, αλλά σίγουρα αυτός είναι ο καλύτερος από όλους».

Τελευταία πρωταγωνιστείτε στη διαφήμιση του νέου Becel pro-activ με κάλιο για τη φροντίδα της αρτηριακής πίεσης. Πώς αποφασίσατε να συμμετέχετε στη διαφήμιση του συγκεκριμένου προϊόντος.

«Μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία μου, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι τελικό ο συστηματικός έλεγχος για την πρόληψη. Όταν λοιπόν μου προτάθηκε να συμμετέχω στη διαφήμιση του Becel pro-activ, θεώρησα ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσω και άλλους ανθρώπους γύρω από τη σημασία της σωστής διατροφής για την υγεία της καρδιάς. Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει κάλιο που βοηθάει στη φροντίδα της αρτηριακής πίεσης. Εξάλλου, οι γιατροί μου είχαν ήδη συστήσει- πέρα από τα φάρμακα που παίρνω- να μειώσω το αλάτι και να τρώω τροφές πλούσιες σε κάλιο, γιατί βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει το αλάτι».

Θα πρότεινες σε έναν ποδοσφαιριστή αντίστοιχης αξίας να ερθει στην Ελλάδα. Αν ναι, τι θα του έλεγες.

«Θα του πρότεινα να έρθει. Φυσικά και θα του έλεγα να έρθει. Αν ήξερα και είχα πρόταση θα ερχόμουν πολύ πιο νωρίς. Σίγουρα για έναν Ισπανό, επειδή δεν ξέρουν τι γίνεται στο πρωτάθλημα, δεν έρχονται. Εγώ γνώριζα πολλά. Ήξερα τον Ολυμπιακό, τον Κόκκαλη και για αυτό ήρθα. Σίγουρα, αν ήξεραν περισσότερα για το πρωτάθλημα, θα ερχόντουσαν πολλοί παίκτες. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα γήπεδα. Το γαλλικό πρωτάθλημα ας πούμε, δεν είναι τίποτα φοβερό ποιοτικά. Τα γήπεδα, όμως, είναι κοσμήματα. Ολλανδία και Γερμανία είναι από πλευράς ποιότητας τα ίδια με Ελλάδα ως πρωταθλήματα, αλλά εκεί υπάρχουν γήπεδα, όπως και στη Γαλλία. Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που είναι εκεί και κάνουν μια προσπάθεια, το γήπεδο της Βέροιας ή του Λεβαδειακού δεν είναι για να διεξάγονται ματς. Ξαναλέω, παίκτες επιπέδου υπάρχουν ,αλλά πρέπει να παίζουν σε όμορφα γήπεδα. Στην Ευρώπη υπάρχουν γήπεδα που ντρέπεσαι να μπεις. Μπαίνεις να παίξεις και αλλάζει η ψυχολογία σου. Γίνεσαι καλύτερος. Αν βάλετε τον Λεβαδειακό ή τη Βέροια να παίξουν σε κάποιο όμορφο γήπεδο της Ευρώπης, τότε σίγουρα θα παίξουν καλύτερα. Το ίδιο πρόβλημα με το γήπεδο αντιμετωπίζουμε και στη Σερβία».

Τι ομάδα είσαι (γενικά) ;

«Είμαι με τις ομάδες στις οποίες έπαιξα. Στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τον Ολυμπιακό ένιωσα καλύτερα»

Ποιος ποδοσφαιριστής υπήρξε το ίνδαλμά σου

«Το ίνδαλμά μου ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν»

Ποιον θεωρείς τον καλύτερο επιθετικό την τελευταία 20ετία

«Θα έλεγα τον Φαν Μπάστεν, αλλά επειδή έχει σταματήσει κοντά στα 20 χρόνια να παίζει, θα πω τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς».

Με τι θα αντάλλαζες την ευκαιρία να ξαναπαίξεις ποδόσφαιρο

«Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να παίξω έναν ακόμη χρόνο. Το τι θα έκανα, είναι δύσκολο να το απαντήσω. Δεν ξέρω».

Σου αρέσει η ζωή στην Αθήνα; Πού βγαίνεις συνήθως; Τι προτιμάς να κάνεις;

«Τώρα αυτό που θέλω να κάνω είναι διακοπές. Θα είναι η πρώτη χρονιά χωρίς προετοιμασία έπειτα από 20 χρόνια. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ξεκουραστώ και να περάσω ώρες με την οικογένειά μου. Σίγουρα θα έρθει η στιγμή, όμως, που θα θέλω να μπω στο γήπεδο. Από τη στιγμή που σταμάτησα ήθελα σαν τρελός να παίξω και ξέρω ότι θα μου λείψει πάρα πολύ. Για παράδειγμα, με τη ΑΕΚ στον τελικό ήθελα να παίξω. Να μπω μέσα. Είχα τρελαθεί. Ήθελα να βοηθήσω. Στο 3-2 δεν το πίστευα. Λέω θα το χάσουμε, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως όλα γίνονται έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν μου έκαναν καρδιογράφημα εκείνη την ώρα, οι γιατροί θα τρελαινόντουσαν. Ήταν ιστορικό παιχνίδι. Όταν πήγε ο «Τζόλε» να σουτάρει, λέω το πήραμε. Ο Τζόλε δεν χάνει ποτέ πέναλτι, ευτυχώς ήταν εκεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ (Νικοπολίδης) –γέλια- και μας έδωσε το τρόπαιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου